Plaket Nedir? Cam Plaket Ürünleri

Bir organizasyonda ve ya kurumda başarı gösteren kişi veya kurumlara başarılarını,  yaptıkları işi ödüllendirmek ve takdir etmek amaçlı isme özel plaket hediye edilir. Bu plaket ile kişi onurlandırılır. En eskiden beridir bilinen plaket modellerinin başında kadife kutu içinde metal plaketler gelir. Bu plaketler metal levha üzerine kabartmalı yazı ve resimli olarak hazırlanırdı. Ancak günümüzde gelişen teknoloji ve değişen materyaller aracılığı ile birçok çeşit isme özel plaket modelleri tasarlanmaktadır.

Reklam ve promosyon firmalarının aracılığı ile istenilen model ve tasarımda en güzel plaketleri sipariş edilebilmektedir. Plaketlerin çeşitleri arasında gümüş plaketler, metal paketler, taş ve kırık taş plaketleri, tabak ve çini plaketler, ahşap plaketler ve kristal yani cam plaketler gibi farklı modeller yer alır. Her çeşit plaket üzerine istenilen isim ve baskı yapılabildiği için isme özel hediyelerin başındadır. Plaketi alan kişi o anı ölümsüz kıldığı için her çeşit plaket ödülü kişide kalıcı bir etki oluşturur. Bu sebeple tüm plaketler çok üzün süre saklanmaktadır.

Cam Plaket Çeşitleri

Her plaket modeli çok güzel ve şıktır ancak kristal plaketler çok gösterişlidir. Ana malzemesi cam olan kristal plaketler özel kesim yapan makinelerde istenilen şekilde kesilir.  Sonra da el işçiliği ile form verilmeye devam edilir. En son olarak da üzerine plaketi verilecek kişi için ne yazılması isteniyor ise o yazı özel cihazlar ile yazdırılır. Hatta istenilen desen de çizdirilebilir. Tüm aşamalar bittikten sonra teslim edilmeye hazır olan kristal plaket tüm zarafeti ve göz alıcılığı ile sipariş eden kişiyi bekler.

Cam plaket yani kristal plaket çeşitleri cam ve cama benzer malzemelerden yapılmaktadır. Ancak her cam ve diğer malzemeler aynı ışıltı ve aynı kaliteyi yansıtmaz. Kaliteli cam ile yapılan kristal plaketler parlar ve çok dikkat çeker. Bu sebepten bu plaketler kristal plaket ismi verilmiştir. Kristal plaketler isim olarak aynıdır ama model olarak farklı şekiller verildiği için birbirlerinden farlı bir görüntüye sahiptir. Genel olarak kare, dikdörtgen, oval, özel tasarım ve asimetrik kesim modelleri ve hatta kristal küp olan modelleri mevcuttur.

Paylaş:

Diğer Paylaşımlar